Flight Challenge Cup Gliding 2022 24.04. - 05.05.2022 Prievidza - Slovakia

Kommentaarid

Treeningpäeva sai lennata ja väga hästi https://photos.app.goo.gl/sSr2K1bPzEgYKhpK9

Aga täna oli juba ilm tuksis, homme ka kahtlane.

Kurb uudis: Gliders accident - official report


Published: 26.04.2022 20:43

Today, in the afternoon, two gliders collided near the village of Trebostovo above the Končiar hill. Both gliders fell down into the forrest in the difficult terrain. Based on a report from the Fire and Rescue Corps, we were told that both pilots were dead. All other competitors returned to the airport in Prievidza, or outlanded in the field.

The organizers of the competition express their sincere condolences to the families and the entire Polish and Lithuanian team.

 

einar

Eelmise kevade FCC õnnetuse uurimisraport on väljas:
https://www.mindop.sk/ministerstvo-1/doprava-3/letecky-a-namorny-vysetro...

Gogole Translate abil posserdades jääb mulje, et käis üks närviline tõusu tsentreerimine. Mägedes võivad tõusud olla üsna turbulentsed ja virutada üles-alla. Kokku põrganud purjekad olid osadest kõrgemal ja teistest madalamal. Äkki jõudnud otsapidi pilvede hägusse jõudnud, aga pigem oli tähelepanu ehk natuke kõrgemale-paremini tõusule pihta saanud purjekatel. Poolakas oli üldiselt kõrgemal, aga viidatakse nagu oleks ta peaaegu varisenud ja selle käigus allapoole vajunud, leedukas aga just tõusu südamele pihta saanud. Poolakas oli taga kõrgemal vasakul, st üksteist nad ei pruukinud üldse näha.

Alguses oli leedukas kõrgemal, käis teise purjeka järel paremat kohta otsimas, tuli tagasi ja selle käigus oli poolakas järgi kerinud. 

Kui kõik lendavad üksteise järel, siis mahub 40 purjekat ka ühte tõusu ära, sest saab teiste liikumisi ette ennustada. Sga kui käib üks närviline parema koha otsimine siis teinekord ongi pekkis. Aasta esimese võistluse kolmas päev, paljudel võistluselevust rohkem kui värsket kogemust ja nii läks.

Soaringspotis nende kahe purjeka trajektoore ei ole, aga samal ajal samas kohas olnute trajektoorid saab alla tirida ja olukorda läbi mängida küll, keda huvitab.