29.12. katuseid puhastama

Angaaride katused on paksu lumekihi all, vana angaari katuse üks pool on puhas, teiselpool 70 cm. Homme jõuan selle lõpuni puhastada, kahekäe kühvel läks täna katki.
Kaarhalli puhastamine aga vajab abikäsi. Kert tuleb kolmapäeval peale tööd Ridalisse. Töö sama, mis eelneval talvel, reedeks lubas jälle uut lumesadu.
Kohtumiseni Ridalis.

Kommentaarid

Eelistatumad on vist meesinimesed :), aga mina saaksin kolmapäeval tulla... nii alates 12.30-st olen vaba.

Inimene tuleb angaari katusele tirida, kaalud vähe, seega sobid ! Lumi tuleb õnneks kamakatena alla.

einar

Kas lumelabidaid on siis piisavalt? Või on vaja kaasa võtta?

Võtan kodunt kaasa. Kirjutatakse, et jääaeg olevat käes.

einar

Tehtud !
Pärastlõunal saabusid Tartust Kati, Jaan ja Jaanus Jagomägi papsi Volvoga. Angaari katusele tirisime loomulikult Kati, kes hakkas labidaga jääaja tagajärgi likvideerima. Kui Kati jõud rauges, tehti Parksu poe ots ning praadisime ahjus kana, vorsti, kartulit. Saabunud Raul läks vabatahtlikult teisena lund rookima ja õhtul kell 9 oli angaar päästetud. Tänud kõigile !
Jääaeg kestab edasi, tänagi sadas jäävihma.

einar

Siin peab natuke asja seletama. Kes on talviti sellel protsessil osalenud, teavad, et kõigepealt visatakse üle angaari peenike nöör, millega veetakse üle angaari faala ja sellega tiritakse ülesse "võitleja", kes hakkab lund alla kühveldama. "Võitleja" on kinnitatud keskelt sellesama faalaga ja turvatud kaheltpoolt angaari kokku kolme mehega, et alla ei kukuks.
Nägite punast korki, aga see tähistas lõpuks edukat viset ! Mulle ei pakutud, personaalne asi oli seega.

einar